Blog

Els fils de cotó reciclat

Amb la col·lecció Shades of Indigo, hem volgut investigar de manera pràctica amb els fils de cotó reciclat. Per començar vàrem buscar un proveïdor de fils de cotó reciclat. Per sort, a Catalunya tenim varies filatures que es dediquen exclusivament a fer fil reciclat. Ens vàrem posar en contacte amb una d’elles. El Gerent de l’empresa, molt amablement ens va rebre i es va interessar moltíssim pel nostre projecte. Ens va ensenyar tota la filatura, les màquines com treballaven, el magatzem, el laboratori per crear els diferents fils, els colors demandats pels seus clients….etc. Va ser una visita fantàstica al cor del reciclatge tèxtil més mecànic.

indigo_3b

De la visita a la filatura ens en vam endur un nou aprenentatge, com es fa el fil reciclat, i 4 cons de matèria prima per investigar. L’aprenentatge d’aquell dia me’l reservo per desvetllar-lo en un altre post. El resultat de la investigació amb els cons, el comparteixo aquí i ara.

Aquestes son les peces de roba resultat de la investigació. Però el camí per arribar aquí no va ser pas senzill. Ja que el fil tenia una torsió que feia que el teixit s’anés inclinant cada vegada que hi afegíem passades. D’aquesta manera el disseny final va venir definit pel fil, o sigui que seguint la voluntat del fil, vàrem acabar realitzant les peces de roba en diagonal. Va ser tot un èxit! Aquest és un clar exemple de com a vegades, davant la matèria prima, hem de prendre decisions deixant a banda la primera idea esbossada d’una peça de roba. Per mi, això significa que la peça evoluciona cap el disseny tota sola, neix d’una idea, d’un concepte, d’una imatge mental o d’una sensació…però evoluciona quan la dibuixes i segueix evolucionant quan la materialitzes….i segons la matèria prima que utilitzis, el resultat serà un o un altre…. Aquesta és la màgia de les coses fetes a mà….que segons qui, com i on es fan, els resultats son espectacularment diferents!

Fins aviat!

Clara