Blog

Upcycling as research: Una metodologia per a la investigació d’estratègies per a la sostenibilitat del disseny tèxtil i de moda

Aquesta comunicació presenta la metodologia utilitzada per dur a terme un projecte d’investigació que parteix dels reptes que planteja la sostenibilitat tèxtil per a crear un sistema de la moda ambientalment i socialment segur. Prenent l’upcycling com a pràctica transformadora, s’investiga com transitar cap a sistemes del vestit que parteixin de bases decreixentistes vinculades a la sobirania. Pot l’upcycling ser un agent de canvi capaç de transformar un sistema que està arribant a col·lapsar el planeta? Quines estratègies reactives i proactives vinculades a l’ecodisseny, al disseny circular o al disseny per a la ciclabilitat poden combinar-se per traçar alternatives al sistema del vestit actual? La combinació de metodologies de recerca provinents de diverses disciplines ha creat una metodologia per investigar, a través de l’upcycling, les preguntes plantejades. En aquesta comunicació s’explica el procés i l’estructura de la recerca on ha estat aplicada.

 

Actes del Congrés Campus de les Arts 2019, INDISCIPLINES

Per veure l’article sencer clica aqui